Масло от жожоба
Маслото от жожоба е уникално в целия растителен свят. Всъщност, то е течен восък. Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с висши алкохоли. Практически не гранясва. Има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Нанесено върху кожата създава тънък, невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от него повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции, затова често се използва за приготвяне на почистващи емулсии за кожата (особено около очите). Възвръща мекотата, сочността и нежността на напукани и изпръхнали устни. Придава блясък, обем и гъвкавост на косата. Няколко капки върху гребена при разресване на влажна коса предотвратяват слепването, имат антистатичен ефект и подпомагат оформянето на прическата.
Начин на употреба:
Като крем - на добре почистена кожа се нанасят няколко капки от маслото и се втриват с леки масажни движения.
Като подхранваща маска преди крем - няколко капки от маслото се нанасят върху кожата. След малко се снема с влажен памучен тампон и се нанася кремът.
Като масажно масло при козметичен масаж; за добавяне към готови козметични продукти (кремове, лосиони, тоалетни млека за лице и тяло и др.) - за подсилване на ефекта.
Инфо от нас:
Съхранявайте маслата на тъмно и прохладно място (но не в хладилник!) при температура 7 - 25 градуса. Препоръчително е до 3 месеца след отваряне на шишенцето маслото да се употреби.