Масло от пшеничен зародиш
Маслото от пшеничен зародиш е изключително подхранващо за суха и застаряваща кожа. От всички масла е най-богатото на витамин Е и зародишен летицин, минерали, фитостероли, макро и микроелементи, затова има характерен мирис. Витамин Е спомага за снабдяването на клетките с кислород и ги защитава от вредни вещества, забавя стареенето на кожата, а лецитина се грижи за нейната свежест и еластичност. Маслото от пшеничен зародиш е подходящо за подхранване на кожата около очния контур при застаряващи кожи. Може да се употребява и за напукани, нацепени и залющени устни. Може да се нанася преди процедурата „напарване”, особено на възпалени места, белези, повърхностни или скъсани капиляри. Предпазва от образуване на стрии и отпускане на тъканите по време на бременност, като се масажира директно или се добавя в тоалетно мляко. При цъфтеж на косата е подходящо да се втрива в краищата й.
Начин на употреба:
Като крем - на добре почистена кожа се нанасят няколко капки от маслото и се втриват с леки масажни движения.
Като подхранваща маска преди крем - няколко капки от маслото се нанасят върху кожата. След малко се снема с влажен памучен тампон и се нанася кремът.
Като масажно масло при козметичен масаж; за добавяне към готови козметични продукти (кремове, лосиони, тоалетни млека за лице и тяло и др.) - за подсилване на ефекта.
Инфо от нас:
Съхранявайте маслата на тъмно и прохладно място (но не в хладилник!) при температура 7 - 25 градуса. Препоръчително е до 3 месеца след отваряне на шишенцето маслото да се употреби.